Jongeren en gezinnen wonen graag in Sloterburg
Sinds 2016 verhuizen er meer jongeren en huishoudens naar Sloterburg dan er uit vertrekken. De nieuwe aanwas zit met name in de categorieën tot 25 jaar en tussen 26 en 65 jaar (jongeren en gezinnen). Beide categorieën beslaan ieder zo’n 45% van het totaal aantal nieuw gevestigde personen. Het vestigingsoverschot bestaat vooral uit huishoudens uit de regio Rijnmond. Dit blijkt uit de Verhuis- en woonmonitor Sloterburg uitgevoerd door Onderzoekscentrum Drechtsteden in opdracht van SOHW voor Sloterburg. De monitor volgt woningmarktontwikkelingen in de regio en de verhuisstromen van en naar het eiland.
dslfkjdslkfjslfkjd sflkdskfl
Het vestigingsoverschot is het grootst onder huishoudens van paren met of zonder kinderen en jongeren. Alleenstaanden vertrekken per saldo uit Sloterburg. Vooral tussenwoningen zijn in trek, 35% van de verkochte woningen bestaat uit dit type. Volgens Rik De Waard, bestuurlijk trekker en verantwoordelijk voor het domein ‘Wonen in Sloterburg’, uit Sloterburg voeden deze onderzoeksgegevens de wens en de noodzaak om voortgang te maken met woningbouw: “De cijfers laten zien dat Sloterburg aantrekkelijk is als gezinseiland. Wel moeten we voldoende blijven bouwen willen we aan de vraag kunnen voldoen en de huizen betaalbaar houden voor jongeren.”
Uit het onderzoek blijkt verder dat de voor de woningen betaalde prijs langzaam oploopt, dat huizen korter te koop staan en ook de vraagprijs stijgt. Daarnaast daalt ook nog eens het aantal te koop staande woningen in alle gemeenten in de regio Sloterburg met 35% in twee jaar. In de gemeente Slotmaas en Sloterburg daalt het aantal te koop staande woningen het duidelijkst.
Meer informatie over jongerenwoningen op: https://www.ymere.nl/aanbod/sociale-huur/jongerenwoning.html
Meer informatie
A macaron (/ˌmækəˈrɒn/ mak-ə-RON;[1][2] French: [makaʁɔ̃]) or French macaroon (/ˌmækəˈruːn/ mak-ə-ROON)[3][4] is a sweet meringue-based confection made with egg white, icing sugar, granulated sugar, almond powder or ground almond, and food coloring. There is some variation in whether the term macaron or macaroon is used, and the related coconut macaroon is often confused with the macaron. In English, some bakers have adopted the French spelling of macaronfor the meringue-based item to distinguish the two. In a Slate article on the topic, Stanford professor of linguistics and computer science Daniel Jurafsky describes how the two confections have a shared history, also shared with macaroni (Italian maccheroni). Jurafsky notes that French words ending with "-on" that were borrowed into English in the 16th and 17th centuries are usually spelled with "-oon" (for example: balloon, cartoon, platoon).[5] In the UK, many bakeries continue to use the term "macaroon".[6][7][8]
A typical macaron is presented with a ganache, buttercream or jam filling sandwiched between two such cookies, akin to a sandwich cookie. The confection is characterized by a smooth squared top, a ruffled circumference—referred to as the "crown" or "foot" (or "pied")—and a flat base. It is mildly moist and easily melts in the mouth. Macarons can be found in a wide variety of flavors that range from traditional (raspberry, chocolate) to unusual (foie gras, matcha).[9]